ua en ru

У Зеленського назвали терміни формування нового Кабміну

У Зеленського назвали терміни формування нового Кабміну Фото: Андрій Герус (РБК-Україна/Віталій Носач)

Перше засідання нової Ради буде на початку вересня

Новий склад Кабінету міністрів буде сформований у перші дні роботи Верховної ради. Про це заявив представник президента України у Кабінеті міністрів Андрій Герус в ефірі каналу "1+1".

За його словами, перше засідання нової Ради буде на початку вересня.

"Все буде дуже швидко. Думаю, новий Кабмін буде сформований в перший або другий день роботи парламенту. Я в цьому переконаний", - сказав Герус.

Нагадаємо, глава Офісу президента України Андрій Богдан раніше заявив, що призначення кандидатури нового прем'єр-міністра не буде винятковим рішенням президента Володимира Зеленського. Богдан запевнив, що не знає, яке рішення прийме глава держави.

Відзначимо, в Офісі президента розраховують, що Верховна рада дев'ятого скликання почне працювати вже на початку вересня.

РБК-Україна писало, що Зеленський заявив про те, що прем'єр-міністром має бути новим обличчям, фахівцем в економіці. Крім цього, президент, коли голосував на виборах в Раду, розповів, що вже проводить консультації з майбутнім головою уряду. За його словами, це людина абсолютно професійний економіст - і в нього немає ніякого політичного руху.