ua en ru

Зеленський вніс в Раду законопроект про громадянство для діаспори

Зеленський вніс в Раду законопроект про громадянство для діаспори Фото: президент України Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський вніс в парламент законопроект про громадянство для діаспори. Дата внесення - 2 грудня.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на сайт Ради.

Президент України вніс відповідний законопроект до Ради сьогодні. Номер документу - 6368. Тексту законопроекту поки немає.

Зеленський вніс в Раду законопроект про громадянство для діаспори

Оновлено: крім того, Зеленський вніс і інші законопроекти щодо громадянства:

  • про запобігання та протидію загрозам національній безпеці України у сфері громадянства (6369);
  • про внесення змін до статті 570 Митного кодексу України щодо запобігання та протидії загрозам національній безпеці України у сфері громадянства (6370);
  • про внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" щодо запобігання та протидії загрозам національній безпеці України у сфері громадянства (6371);
  • про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо відповідальності за порушення законодавства у сфері громадянства (6372).

Зеленський вніс в Раду законопроект про громадянство для діаспори

Анонс Зеленського

Під час звернення до Ради український лідер заявив, що внесе до парламенту законопроект про подвійне громадянство. За його словами, для українців, які мешкають у США, Канаді, ЄС, є важливим питання множинного громадянства.