ua en ru

Зеленський створив Комісію з питань правової реформи

Зеленський створив Комісію з питань правової реформи Фото: Володимир Зеленський (president.gov.ua)

Указ був підписаний 21 червня

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 21 червня 2019, підписав указ про створення Комісії з питань правової реформи. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на указ президента №421/2019.

Так, відповідно до указу, основним завданням Комісії є сприяння подальшому розвитку правової системи в Україні з урахуванням міжнародних зобов'язань.

Основними напрямами роботи Комісії президент визначив подання пропозицій щодо внесення змін в Конституцію та закони, спрямованих на забезпечення реалізації конституційних норм та принципів.

Крім того, своїм указом Зеленський припинив діяльність Ради з питань судової реформи та Конституційної комісії.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної ради закон про відповідальність за "кнопкодавство". Законопроект №10394 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України" був зареєстрований у парламенті 21 червня.

Також РБК-Україна писало, що Зеленський одним указом скасував дію 61 указу президента в економічній сфері, підписаних з 1991 до 2000 року президентами Леонідом Кравчуком і Леонідом Кучмою.