ua en ru

Зеленський: співпраця з Німеччиною має особливе значення для євроінтеграції України

Зеленський: співпраця з Німеччиною має особливе значення для євроінтеграції України Фото: Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент Володимир Зеленський вважає, що співробітництво з Німеччиною має особливе значення для європейської інтеграції України. Зараз Україна прагне синхронізувати і інтегрувати свою економіку в господарській системі Європейського союзу.

Про це Зеленський заявив під час звернення до учасників Четвертого українсько-німецького бізнес-форуму, передає прес-служба Офісу президента.

"Ми намагаємося синхронізувати і інтегрувати нашу економіку в господарській системі Європейського союзу. На цьому шляху особливе значення має співробітництво України з Німеччиною - двигун європейської інтеграції", - заявив Зеленський.

Президент зазначив, що Україна особливо зацікавлена у співпраці з Німеччиною у сферах диджиталізації і IT, енергетики та енергоефективності, інфраструктури та логістики, аграрної та авіакосмічній галузях.

Також Зеленський подякував канцлера Німеччини Ангелу Меркель і німецький уряд за підтримку України в умовах російської агресії.

У свою чергу прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу зазначив, що за підсумками 2020 року Німеччина посіла перше місце серед торговельних партнерів України в Європі.