ua en ru

Зеленський про розмову з Макроном та Меркель: поки такий нормандський формат

Зеленський про розмову з Макроном та Меркель: поки такий нормандський формат Фото: президент України Володимир Зеленський (Getty Images)
Автор: Инна Собора

Президент України Володимир Зеленський прокоментував майбутні переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Ангелою Меркель, які мають відбутися завтра, 16 квітня. Він зазначив, що поки що нормандський формат має такий вигляд.

Про це Зеленський заявив в відеокоментарі, який є в розпорядженні РБК-Україна.

Він зазначив, що на переговорах буде піднята тема стягнення російських військ до кордону з Україною

"Це головна тема, з якою я їду і буду зустрічатися з президентом Франції Еммануелем Макроном. Після нашої зустрічі буде ще відезустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Поки що у нас такий нормандський формат", - сказав Зеленський.

Володимир Зеленський – про підсумки засідання РНБО від 15.04.2021

Президент України Володимир Зеленський підбив підсумки чергового засідання РНБО. Зокрема, Глава держави повідомив про те, що обговорювалося питання Донбасу, й запевнив, що українська армія – готова. Також Володимир Зеленський розповів про запровадження санкцій проти 12 топ-контрабандистів та ініціативу щодо розробки законопроекту, який унеможливить вплив олігархів на економіку та законодавчі процеси в країні.

Posted by Офіс Президента України on Thursday, April 15, 2021