ua en ru

Зеленський закликав Захід закрити кордони для всіх росіян

Зеленський закликав Захід закрити кордони для всіх росіян Фото: президент України Володимир Зеленський (Віталій Носач/РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський впевнений, що заборона в'їзду для всіх росіян до країн Заходу може перешкодити Російській Федерації "приєднати" українські території.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю для The Washington Post.

За його словами, закриття кордонів - це важливі санкції, оскільки "росіяни захоплюють чужу землю, тому мають жити в своєму світі, поки не змінять свою філософію". При цьому він підкреслює, що це має стосуватися і тих росіян, які вже знаходяться в західних країнах.

"Які б не були росіяни... змусьте їх повернутися до Росії. Тоді вони зрозуміють. Вони скажуть: "Ця війна не має до нас ніякого відношення. Все населення не може нести відповідальність, чи не так?". Можливо. Але населення обрало цей уряд і не бореться з ним, не сперечається з ним, не кричить на нього", - зазначив Зеленський.

Він також підкреслив, що виходить, що росіянам потрібна ізоляція.

"Ви говорите всьому світу, що він має жити за вашими правилами. Тоді йдіть і живіть там. Це єдиний спосіб вплинути на Путіна", - додав президент.