ua en ru

Зеленський пояснив, чому Україні віддали тільки 12 військових

Зеленський пояснив, чому Україні віддали тільки 12 військових Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)

Українці знаходяться в полоні на окупованому Донбасі, Криму та РФ

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ще в полоні бойовиків є непідтверджені українці. Про це він сказав журналістам у Борисполі.

За словами Зеленського, було домовлено, що Україна звільняє підтверджених. Він також повідомив, що є непідтверджені українці, які перебувати в полоні бойовиків, в РФ і в окупованому Криму.

"Була домовленість, що ми змінюємо всіх підтверджених на всіх підтверджено. Тому інші люди, непідтверджені поки, але у нас є інформація, що є ще чимало людей, які знаходяться на підконтрольних територіях, Криму і РФ. Ми працюємо над цим", - сказав президент.

Нагадаємо, координатор "Медійної ініціативи за права людини" Тетяна Катриченко заявила, що близько 15 військових досі знаходяться на тимчасово непідконтрольних Україні територіях Донбасу.

Катриченко розповіла, що про їх звільнення не йшла протягом останнього тижня. Вона зазначила, що саме на цих військовослужбовців у так званих "ЛНР" і "ДНР", переважно в самопроголошеної "ДНР", не підтверджували.

Вона нагадала, що у травні 2019 року в полон потрапили вісім військовослужбовців, а до цього обміну шість чоловік ще перебували на окупованих територіях.