ua en ru

Зеленський пояснив затримку з закупівлею вакцин "національним егоїзмом" у світі

Зеленський пояснив затримку з закупівлею вакцин "національним егоїзмом" у світі Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Президент Володимир Зеленський пояснив, чому Україна тільки в кінці грудня підписала перший контракт на поставку вакцини від COVID. За його словами, всьому виною "спалах національного егоїзму" в світі.

Про це він написав у своєму Facebook.

"Чому це (закупівля вакцини, - ред.) настільки складне завдання? Світ і зараз знаходиться в тому ж стані надзвичайного спалаху національного егоїзму, який був спровокований початком пандемії. Насамперед - своє, інші - потім", - зауважив Зеленський.

За його словами, всі країни на сьогодні жорстко борються виключно за свій інтерес, і теза про спільне виконання глобальних завдань майже не підтверджується.

У той же час він зазначив, що незважаючи на те, що багаті країни виявилися першими в черзі на отримання вакцин, Україна забезпечить вакцинацію своїх громадян.

Нагадаємо, раніше Зеленський перерахував плюси китайської вакцини, контракт на постачання якої уклала Україна. За його словами, дана вакцина не є інструментом пропаганди і досягнення геополітичних цілей.

До цього Зеленський пообіцяв почати масштабну вакцинацію найближчим часом.