ua en ru

"Загроза можлива, ніхто не хоче цих сюрпризів": Зеленський назвав повільним відведення військ РФ від України

"Загроза можлива, ніхто не хоче цих сюрпризів": Зеленський назвав повільним відведення військ РФ від України Фото: загроза з боку РФ зберігається (GettyImages)

З окупованого Криму пішло лише 3,5 тисячі російських військових. Тому загроза з окупованих територій та з боку кордонів залишається.

Про це на спільній прес-конференції з головою Держдепу Ентоні Блінкеном сказав президент України Володимир Зеленський.

"З усього військового контингенту РФ в тимчасово окупованому Криму, на Донбасі та вздовж кордонів...з цих десятків тисяч людей і техніки, ми бачимо на сьогодні...поки що 3,5 тисячі військових (ЗС РФ - ред.), які почали відведення і пішли з території тимчасово окупованого півострова Крим. Поки що ніде більше зменшення ми не бачимо. Ми вважаємо, що це зменшення повільне. Тому, ймовірно, загроза може бути. Ніхто не хоче сюрпризів", - сказав Зеленський.

При цьому Зеленський заявив про зменшення кількості снайперських пострілів на сході України. Водночас фіксується збільшення кількості ворожих безпілотників з боку окупантів.

Блінкен теж відзначив, що загрози з боку РФ залишаються.

"Вони (загрози - ред.) залишаються. Росія відвела деяку частину військ, але значні сили залишаються на кордоні з Україною", - сказав держсекретар США.

За його словами, частину військового обладнання Росія залишила біля кордонів.

"Отже, Росія має спроможність за досить короткий час агресивно діяти, якщо вона вирішить це робити. Ми спостерігаємо ретельно за всіма цими діями. Ми постійно контактуємо (з Україною - ред.). І я маю сказати, що я високо ціную те стримування, яке продемонструвала Україна у рамках таких провокаційних дій (Росії - ред,)...Україна зазнає регулярних втрат, але стримування, яке проявила Україна, реальне і високо цінується, тому що Україна не відповідає на ті провокації, які чинить Росія", - відзначив Блінкен.