ua en ru

Зеленський і глава Венеційської комісії обговорили кризу КСУ

Зеленський і глава Венеційської комісії обговорили кризу КСУ Фото: президент Володимир Зеленський і глава Венеційської комісії Джанні Букіккіо (president.gov.ua)

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 7 червня, зустрівся з главою Венеційської комісії Джанні Букіккіо. Глава держави під час зустрічі підняв питання кризи навколо Конституційного суду.

Зеленський розповів Букіккіо про останні законодавчі кроки української влади щодо забезпечення верховенства права в Україні. Зокрема, глава держави проінформував про реформуванням органів судової влади, конституційного судочинства та подоланням корупції.

Президент та глава Венеційської комісії також обговорили кризу навколо КСУ, зокрема, Зеленський подякував Букіккіо за допомогу у її розв'язанні.

"Переконаний, що завдяки спільним зусиллям зможемо досягти головної мети - повернення Конституційному суду України ролі незалежного та неупередженого арбітра у правовій державі Україна, де конституційні органи ухвалюють рішення виключно в межах своїх законних повноважень та відповідальності", - сказав глава держави.