ua en ru

Зеленський про гарантії безпеки: поки ми не отримали перелік країн, готових включитися на 100%

Зеленський про гарантії безпеки: поки ми не отримали перелік країн, готових включитися на 100% Фото: президент України Володимир Зеленський (УНІАН)

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні для гарантій безпеки потрібні "серйозні гравці", які готові на все. Однак держава поки не отримала перелік країн, які готові включитися на 100%.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави держави в інтерв'ю українським журналістам.

"Є багато країн, які хочуть долучитися, але це другий етап. Перший етап - це коло гарантерів, на скільки вони потужні і що можуть гарантувати нам. Тому що всі ці країни готові гарантувати різне. Поки що ми не отримали перелік тих країн, які готові на 100% "включитись за вас" і це дуже важливий момент. Для нас не потрібно 40 країн світу, які готові по команді, по дзвінку включитися і воювати за Україну.Нам потрібні серйозні гравці, які готові на все", - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, як заявив раніше президент, в списку потенційних країн-гарантів України може також з'явиться І Ірландія. Керівництву країни передані проекти документів для ознайомлення та внесення правок.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.