ua en ru

Зєев Елькін пропонує ООН оголосити Йом Кіпур міжнародним святом

Заступник міністра закордонних справ Ізраїлю Зеєв Елькін зустрівся вчора з заступником Генерального секретаря ООН Яном Кеннетом Еліассоном і звернувся до свого колеги з проханням оголосити Йом Кіпур (Судний День) офіційним святом ООН. Ця ініціатива розроблена спільно з послом Ізраїлю в ООН Роном Просором, повідомив МК Ізраїль.

"Цей крок, заявив заступник голови МЗС Ізраїлю, призведе до міжнародного визнання важливості Йом Кіпур для єврейської релігії, а крім того, дозволить працівникам взяти вихідний день не за рахунок відпустки, яка забезпечується за законом". У відповідь заступник генсека ООН заявив, що це питання буде вивчатися.

У дні офіційних свят, згідно з положенням Генеральної Асамблеї ООН від 1996 року, всі установи цієї всесвітньої організації закриті, і кожен службовець ООН не працює в усі святкові дні, які є вихідними в тій країні, де він в даний момент перебуває.

30 вересня Зєев Елькін також зустрівся з головою Генасамблеї ООН Джоном Вільямом Ешем, міністрами закордонних справ Угорщини, М'янми, Ісландії та Ватикану. Заступник голови МЗС Ізраїлю обговорив з колегами політичні питання порядку денного, і прояснив, яка ізраїльська позиція по них. Він запропонував учасникам діалогу не загострюватися виключно на ізраїльсько - палестинському конфлікті. "Ізраїль, сказав Елькін, має намір розширити свою участь у діяльності структур ООН, і пропонує свою допомогу тим країнам, які її потребують. Наша країна здатна внести великий внесок в багато сфер діяльності, як, наприклад, розвиток сільгосп інфраструктур, іригаційних систем і впровадження високих технологій".