ua en ru

В окупованому Криму затримали кримськотатарського активіста

В окупованому Криму затримали кримськотатарського активіста Фото: затриманий активіст (facebook.com/zair.smedlya)

Кримський татарин влаштував акцію протесту під судом

Російські поліцейські в окупованому Криму затримали кримськотатарського активіста Сервера Караметова, який вийшов на одиночну акцію протесту під "верховним судом" Криму (Апеляційний суд АР Крим). Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Центральної виборчої комісії курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

"Поліцейські затримали Сервер ага Караметова з одиночного пікету", - написав Смедляєв.

Татарин прийшов на засідання "суду" над Ахтемом Чийгозом з плакатом, на якому було написано: "Путін і (Аксьонов), наші діти (Ахтем Чийгоз) не терористи!".

Поліцейські затримали Сервер ага Караметова з одиночного пікету.

Опубліковано Zair Smedlya 8 серпня 2017 р.

Адвокат Еміль Курбединов повідомив, що у затриманого Караметова порушена координація рухів, і він може лише ривками рухати руками і тілом.

Опубліковано Zair Smedlya 8 серпня 2017 р.

"Вимагаємо перекладача для Сервер ага! У Сервер ага порушена координація рухів. Він може тільки ривками рухати руками і тілом! Тепер цей факт хочуть піднести, як непокору?! Що виривався", - повідомив Курбединов.

Нагадаємо, 7 серпня на засіданні суду" у справі одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза у Верховному суді Криму "прокурор" Анастасія Супряга запросила для обвинуваченого покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років з відбуванням у колонії загального режиму.