ua en ru

Заявлену владою України заборгованість по зарплатах можна сміливо помножити на два, - КПУ

Заборгованість по зарплатах в 1 млрд грн, про яку заявляють влади, можна сміливо множити на два. Про це на прес-конференції заявив народний депутат від КПУ Спиридон Кілінкаров.

За його словами, в багатьох регіонах України цифри заборгованості виплат зарплат і пенсій сильно занижені. Більш того, підрахунки заборгованості ведуться лише на підприємствах, де працюють 50 і більше осіб.

"Візьмемо, наприклад, заборгованість по одному з підприємств на Луганщині. Офіційно йдеться про борги в 623 тис. грн, але насправді реальна заборгованість виплат працівникам тільки на одному підприємстві становить 2 млн грн", - підкреслив Кілінкаров.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Наталія Королевська заявила, що на сьогоднішній день заборгованості по виплаті заробітних плат у бюджетній сфері в Україні немає.

"З березня поточного року має тенденцію зменшення боргів. Так, за оперативною інформацією, станом на 21 жовтня, борги по зарплаті зменшилися на 132 млн грн, або на 13%. Станом на 21 жовтня кількість підприємств, які мали заборгованість, порівняно з початком роком, зменшилася на 536 підприємств. За оперативною інформацією, заборгованість із зарплат у бюджетній сфері сьогодні немає і для цього уряд виділив додатково 2 млрд грн", - заявила Королевська.