ua en ru

Заяви ЄС щодо політичних репресій в Україні не підтверджені фактами, - Азаров

Жоден зі співрозмовників під час офіційних зустрічей в рамках візиту прем'єр-міністра України Миколи Азарова до Брюсселя 15-16 травня не зміг навести доведених фактів політичних репресій проти опозиції в Україні. Про це Азаров заявив під час засідання Кабінету міністрів України 17 травня, передає прес-служба Кабміну.

"Претензії до України щодо верховенства права і нібито політичних переслідувань - загальні претензії, не підтверджені доведеними фактами, - зазначив Азаров. - Наприклад, на просте питання: про які репресії йдеться в країні, де опозиція мало не щодня проводить будь-які акції, і ніхто за це не постраждав, ніхто не боїться - жоден мій співрозмовник відповісти не міг".

Водночас, прем'єр-міністр запевнив, що, чим би стурбованість партнерів не була викликана, "ми її не відкидаємо і не ігноруємо, ми її чуємо".

"Ми готові шукати спільний вихід на базі об'єктивності, загальновизнаних норм права і, що важливо, на базі взаємної довіри", - наголосив Азаров.

Нагадаємо, під час конференції "Україна та ЄС: яке майбутнє?", яка відбулася в Європейському парламенті у Брюсселі 16 травня, Азаров заявив, що в Україні люди не переслідуються за політичні переконання.