ua en ru

Заява РФ щодо "боргу Януковича" суперечить її позиції в суді Англії, - Данилюк

Заява РФ щодо "боргу Януковича" суперечить її позиції в суді Англії, - Данилюк Фото: Олександр Данилюк

Міністр наголосив, що Україна чітко висловила свою позицію і дотримується сумлінності в цьому питанні

Заява, зроблена міністром фінансів РФ Антоном Сілуановим щодо переговорів про "борг Януковича" суперечить позиції Росії в Арбітражному суді Англії. Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр фінансів України Олександр Данилюк.

"Вчора Міністр Силуанов знову підтвердив чітку позицію Росії в тому, що остання розцінює заявлені "російські єврооблігації" як суверенний двосторонній борг. Це прямо суперечить тому, про що заявляє його довірена особа за його вказівкою і в її (Росії-ред.) інтересах в судовому процесі в Англії", - написав Данилюк.

Міністр підкреслив, що не дивлячись на заяви російської сторони, Україна чітко висловила свою позицію щодо заявленого "російського боргу" у даному судовому процесі. У той же час Україна дотримується свого зобов'язання щодо сумлінності, взятого перед МВФ з цього питання.

Росія у черговий раз робить різні твердження за різних обставин для досягнення власних цілей. Вчора Міністр Сілуанов зно...

Опубліковано Олександром Данилюком / Oleksandr Danyliuk 19 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, вчора, 18 жовтня, міністр фінансів РФ Антон Силуанов назвав умови для старту переговорів з "боргу Януковича".