ua en ru

Заява НАБУ про відмову суду закрити справу проти Мартиненка не відповідає дійсності, - адвокат

Заява НАБУ про відмову суду закрити справу проти Мартиненка не відповідає дійсності, - адвокат Фото: Микола Мартиненко

Публічні заяви представників НАБУ є спробою "зберегти обличчя" після програного процесу

Заява НАБУ про нібито відмову Солом'янського райсуду Києва закрити справу проти колишнього депутата Миколи Мартиненка не відповідає дійсності. Про це повідомляє прес-служба екс-нардепа.

"НАБУ спекулює громадською думкою, використовуючи складну для розуміння пересічним громадянином юридичну термінологію. Детективам НАБУ точно відомо, що фактично і юридично рішення суду від 11.01.2017 зобов'язує їх припинити провадження стосовно Мартиненко. Справа в тому, що чинне процесуальне законодавство визначає єдину форму судового рішення про зобов'язання закриття кримінального провадження - саме так, як написано в постанові Солом'янського районного суду ", - цитує прес-служба адвоката Петра Бойка, який представляє інтереси Мартиненко.

"Тому публічні заяви представників НАБУ є спробою "зберегти обличчя" після програного процесу і продовженням піару на нібито "справі Мартиненко". Насправді, більш ніж за рік з тих пір, коли в 2015 році Микола Мартиненко добровільно склав повноваження народного депутата, НАБУ не знайшло жодних фактів про його причетність до будь-яких порушень закону", - підкреслив представник екс-депутата.