ua en ru

Заява про "Малоросію" ускладнює шлях до врегулювання конфлікту в Україні, - МЗС Туреччини

Заява про "Малоросію" ускладнює шлях до врегулювання конфлікту в Україні, - МЗС Туреччини Фото: Гусейн Муфтюоглу (twitter.com-Byegm)

Туреччина виступає за врегулювання ситуації на Донбасі відповідно до норм міжнародного права

У Міністерстві закордонних справ Туреччини вважають, що заява про створення проросійськими бойовиками "держави Малоросія" ускладнює шлях до врегулювання конфлікту в Україні. Про це повідомив представник МЗС Туреччини Гусейн Муфтюоглу, передає агентство "Анадолу".

У турецькому МЗС підкреслили, що виступають за врегулювання ситуації на сході України відповідно до норм міжнародного права і з урахуванням територіальної цілісності та суверенітету цієї країни.

"Туреччина сприймає заяви сепаратистів про створення нової держави на сході України, як порушення територіальної цілісності України. Подібного роду висловлювання і дії однозначно ускладнюють шлях до миру", - зазначив Муфтюоглу.

За словами представника МЗС Туреччини, Анкара підтримує всі мирні зусилля в даному питанні, особливо кроки, що вживаються у рамках Мінського процесу.

Нагадаємо, Тристороння контактна група закликала Російську Федерацію засудити заяву ватажка самопроголошеної "Донецької народної республіки" про створення "Малоросії".