ua en ru

Тристороння контактна група закликала РФ засудити заяву про створення "Малоросії"

Тристороння контактна група закликала РФ засудити заяву про створення "Малоросії" Фото: місце проведення засідання тристоронньої контактної групи (twitter.com/BelarusMID)

Заяву про створення "Малоросії" суперечить мінськими угодами

Тристороння контактна група закликала Російську Федерацію засудити заяву ватажка самопроголошеної "Донецької народної республіки" про створення "Малоросії". Про це повідомляє прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер Facebook.

"Тристороння контактна група закликала утриматися від будь-яких конфронтаційних заяв, які суперечать Мінськими угодами. У цьому контексті закликаємо Російську Федерацію на всіх рівнях засудити цей неприйнятний крок ОРДО, який є тотальним порушенням Мінських угод", - повідомила Оліфер.

Після завершення сьогоднішньої роботи в Мінську. Заяви про т. зв. «Малоросії» не відповідають основам Мінського процесу і не спо...

Опубліковано Darka Olifer 19 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц висловив стурбованість через заяв бойовиків на Донбасі про створення "держави Малоросія". Курц закликав сторони конфлікту уникати дій, які ставлять під загрозу реалізацію Мінських угод.