ua en ru

Заява Лаврова про "контрпродуктивність" визнання ДНР/ЛНР викликала сплеск паніки у бойовиків

Заява Лаврова про "контрпродуктивність" визнання ДНР/ЛНР викликала сплеск паніки у бойовиків Фото: Дмитро Тимчук

Широко поширюються тези про те, що "Путін злив Новоросію"

Заява міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова про "контрпродуктивність" визнання так званих "Донецької/Луганської народних республік" (ДНР/ЛНР) викликала сплеск паніки у бойовиків на Донбасі. Про це в Facebook повідомляє лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Вчорашня заява глави МЗС РФ С.Лаврова про те, що Росія не визнає ЛДНР, викликала сплеск паніки серед бойовиків і їх прихильників з числа місцевого населення на Донбасі. Широко поширюються тези про те, що "Путін злив Новоросію", що найближчим часом варто очікувати припинення будь-якої допомоги з Росії", і що Мінський діалог є для Москви лише приводом дипломатично відмовитися від окупованих територій", - повідомляє Тимчук.


Він також зазначає, що серед місцевих бойовиків поширюються чутки про те, що нібито вже досягнуто домовленості між Києвом і Москвою про "амністію" терористів, проте вона буде стосуватися виключно тих бойовиків НЗФ, хто не брав безпосередньої участі в бойових діях, тоді як всі інші - а це левова частка особового складу "1-го АК ДНР" і "2-го АК ЛНР" - будуть вважатися "військовими злочинцями" і потраплять під жорстке кримінальне переслідування з боку України.

"Серед російських найманців, у свою чергу, поширюється інформація про те, що Росія не дасть їм можливості залишити Донбас і повернутися в РФ, "підставивши" таким чином під переслідування з боку України", - заявив Тимчук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров вважає "контрпродуктивним" визнання Росією так званих "Донецької/Луганської народних республік" (ДНР/ЛНР).