ua en ru

Лавров вважає "контрпродуктивним" визнання Росією ДНР і ЛНР

Лавров вважає "контрпродуктивним" визнання Росією ДНР і ЛНР Фото: Сергій Лавров

Лавров заявив, що "за підсумками референдумів на Донбасі керівники цих республік не відмовлялися від діалогу з Києвом"

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров вважає "контрпродуктивним" визнання Росією так званих "Донецької/Луганської народних республік" (ДНР/ЛНР). Про це повідомляє "Комсомольская правда".

"Визнання ДНР і ЛНР контрпродуктивно, це дасть привід Заходу припинити тиск на Київ з виконання "Мінська-2", - цитує ТАСС слова Лаврова.


Зокрема, Лавров заявив, що "за підсумками референдумів на Донбасі керівники цих республік не відмовлялися від діалогу з Києвом", підсумком якого стали мінські угоди.

"Можна грюкати дверима, брати приклад з тих, хто за невмінням користується дипломатичними, політичними інструментами, починають загрожувати...Але це контрпродуктивно і дасть привід Заходу відійти від нинішньої ніжною позиції по відношенню до Києва. На публіку вони намагаються цього не говорити, але, коли спілкуються з Києвом без свідків, досить жорстко вимагають того, що було досягнуто на переговорах. У виховних цілях дуже важливо домагатися того, щоб домовленості виконувалися", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров не бачить нічого страшного в "демонізації" Росії.