ua en ru

Заяву про "бригаду з Оренбурга" мало на меті дискредитувати ОБСЄ, - МІП

Заяву про "бригаду з Оренбурга" мало на меті дискредитувати ОБСЄ, - МІП Фото: місія ОБСЄ на Донбасі

16-ї повітряно-десантної бригади з Оренбурга не існує

В Міністерстві інформаційної політики (МІП) вважають, що заява одного з бойовиків про "бригаду з Оренбурга" мало на меті дискредитувати ОБСЄ і українські ЗМІ. Про це йдеться в повідомленні проекту МІП "Інформаційні війська" на Facebook.

"З приводу інформації у звіті ОБСЄ за 2 серпня про те, що один з озброєних терористів назвав себе та інших російських найманців "частиною 16-ї повітряно-десантної бригади з Оренбурга": такий бригади взагалі не існує, тому ми вважаємо, що це може бути або запланована інформаційна спецоперація для дискредитації українських ЗМІ та ОБСЄ, або дурість російських терористів", - йдеться в повідомленні.

З приводу інформації в звіті ОБСЄ за 2 серпня про те, що один з озброєних терористів назвав себе та інших російських най...

Posted by Інформаційні війська України on 4 августа 2015 г.

Нагадаємо, в щоденному звіті місії ОБСЄ від 2 серпня йшлося, що спостерігачі зустріли збройного людини, яких охороняв склади зі зброєю. Цей чоловік заявив місії ОБСЄ, що він та інші збройні люди були "військовими 16-ї частини повітряно-десантної бригади з Оренбурга". Зазначалося, що озброєні люди не мали відмітних знаків.

При цьому в Кремлі, коментуючи повідомлення ОБСЄ про російських військових, заявили, що вони не знають, про що на цей раз йдеться.

"Головне, потрібно розібратися, про що йдеться, тому що ми знаємо, що таке кількість раз звучали з різних офіційних джерел якісь голослівні звинувачення на цей рахунок. І кожен раз на повірку з'ясовувалося, що ні про що конкретне не йдеться. Тому я просто не знаю, як йдуть справи на цей раз ось з цими заявами", - заявив прес-секретар Президента Росії Дмитро Пєсков.