ua en ru

Заявку на участь у конкурсі з приватизації "Укртелекому" подала одна компанія, пов'язана з групою СКМ, - джерело

Заявку на участь у конкурсі з приватизації "Укртелекому" подала тільки одна структура - компанія, пов'язана з групою СКМ Ріната Ахметова. Про це повідомило джерело у Фонді держмайна України (ФДМУ), повідомляє "Комерсант-Україна".
За словами джерела, прийом заявок у конкурсі, призначеному на 28 грудня, закінчився вчора.
Директор з розвитку бізнесу СКМ Ілля Архипов відмовився від коментарів, а в прес-службі СКМ заявили, що не можуть ні підтвердити, ні спростувати інформацію про подачу заявки.
Згідно з положенням про порядок проведення приватизаційних конкурсів, у разі якщо бажання брати участь у торгах виявила лише одна компанія, ФДМУ зобов'язаний запропонувати їй викупити пакет акцій, за результатами незалежної експертної оцінки, роз'яснило джерело у фонді. "Зараз ФДМУ повинен відібрати оцінювача держпакету акцій "Укртелекому", при цьому отримана в ході оцінки вартість не може бути нижчою від заявленої стартової, тобто 10,5 млрд грн", - повідомило джерело. За його словами, після проведення оцінки ФДМУ зможе зробити оферту учаснику на викуп держпакета акцій. Таким чином, у поточному році продати актив вже точно не вдасться, так як тільки на проведення конкурсу з визначення оцінювача відводиться 15 днів, а після цього до 30 днів проводиться безпосередньо сама оцінка.
Нагадаємо, раніше саме СКМ називалася основним претендентом на "Укртелеком" разом з російською МТС, що належить АФК "Система". Вчора гендиректор "МТС-Україна" Андрій Дубовсков заявив, що компанія не подавала заявку на участь у конкурсі. За словами віце-президента АФК "Система" Ірини Потєхіної, холдинг також не подавав заявку на участь у приватизації. Джерело, близьке до акціонерів "МТС-Україна", повідомило, що компанія відмовилася від участі в конкурсі. "Актив сильно переоцінений з точки зору потенціалу росту в рамках нинішніх тендерних умов", - заявили співрозмовник у компанії.