ua en ru

За завищення суми заборгованого державою ПДВ будуть штрафувати на 10% від завищення, - ДФС

За завищення суми заборгованого державою ПДВ будуть штрафувати на 10% від завищення, - ДФС Фото: ДФС

Таке нововведення є в законі, підписаному Порошенко 28 липня

Платників податків, які будуть завищувати суму заборгованого державою ПДВ, будуть штрафувати на суму 10% від завищення. Про це в ході брифінгу заявила директор Департаменту методологічної роботи з питань оподаткування Державної фіскальної служби (ДФС) Неля Привалова, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідні новації пропонуються підписаним 28 липня Президентом України законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість".

"Якщо платник навмисно завищує свій отъемное значення (ПДВ має відшкодувати держава - ред.), яке йому законом дозволяється включати абсолютно без будь-якої перевірки в реєстраційну суму, якщо він завищує його і це відповідно впливає на її право впливати на податкові накладні своїм контрагентам, якщо таке порушення буде виявлено, то по-перше, його можна буде зняти за результатами перевірки, тобто зменшити реєстраційну суму, а з іншого боку передбачений новий вид штрафу - 10% від такого завищення",- зазначила Привалова.

Нагадаємо, заборгованість держави з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) досягла 21,5 млрд грн.