ua en ru

Завтра може бути заблоковано рух на трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею

Завтра може бути заблоковано рух на трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею Фото: пункт пропуску Шегині (Андрій Кримський/УНІАН)

Рух може бути заблоковано у пунктах пропуску Шегині, Рава-Руська та Ягодин

На кордоні з Польщею у пунктах пропуску Шегині, Рава-Руська та Ягодин на завтра, 3 лютого 2018 року, заплановані акції протесту, у зв'язку з чим, може бути заблоковано рух, повідомляє Zaхid.net.

Повідомляється, що мешканці прикордонних районів мають намір перекрити дороги до трьох пунктів пропуску на кордоні з Польщею: у Львівській області - Шегині та Рава-Руська та у Волинській області - Ягодин.

Як зазначається, акція триватиме з 10:00 до 18:00, таким чином, рух у пунктах пропуску може бути перекрито протягом восьми годин. Учасники акції ходитимуть по пішохідних переходах та щоп’ятнадцять хвилин і пропускатимуть до кордону по десять машин.

За словами організаторів, на акції протесту вийдуть люди, які незадоволені законом про новий порядок перетину кордону.

Ймовірно маються на увазі нові митні правила, які зменшили поріг для товарів, що ввозяться з-за кордону, за які треба платити мито.

Зазначимо, зміни до Податкового кодексу передбачають, що без мита до України можна ввозити товари в ручному або супроводжуваному багажі сумою до 150 євро (в аеропортах - до 1000 євро) і вагою до 50 кг. Однак ці норми діють для тих, хто був відсутній в Україні більше 24 годин і в'їжджає в країну не частіше одного разу протягом 72 годин. Якщо ж норму про 72 години не дотримано (перетин кордону відбувається частіше), то без податків можна ввезти тільки товар на суму до 50 євро.

Нагадаємо, ввечері у вівторок, 30 січня, кілька десятків людей перекривали дорогу на прикордонному пункті пропуску у Раві-Руській (Львівська область).