ua en ru

Завтра відбудуться установчі збори Народної ради України, - Яценюк

Глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу в Штабі національного опору у вівторок, 21 січня повідомив, що в День Соборності у Києві у зв'язку з рішенням Майдану відбудуться установчі збори Народної ради України.

Глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу в Штабі національного опору у вівторок, 21 січня повідомив, що в День Соборності у Києві у зв'язку з рішенням Майдану відбудуться установчі збори Народної ради України, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

Він також повідомив, що 22 січня у столиці відбудеться "велике хода": "Закликаємо мільйони українців приїхати в Київ, провести ходу і створити Народну раду".

"Замість того, щоб нарешті вирішити політичну кризу, спровоковану владою, вони далі нагнітають її. Вони хочуть громадянського конфлікту. І ми робимо все для того, щоб уникнути цього конфлікту", - підкреслив голова фракції "Батьківщина".

Він звернувся до Президента України Віктору Януковичу: "Він поки що представляє владу. Він повинен або сісти за стіл переговорів і вирішити це, або, за інших обставин, буде розвиватися зовсім інший сценарій".

"Народна Рада України, Народний уряд - це те, що ми проголосили на віче, і це той шлях, яким ми будемо йти", - додав Яценюк.

Яценюк також зазначив, що зараз не встановлено місце знаходження близько ста активістів, зокрема активіста та журналіста Ігоря Луценка

"За нашими даними, їх ловлять співробітники спецпідрозділів прокуратури та СБУ в штатському і везуть у невідомому напрямку", - заявив Яценюк.

Згідно з повідомленням, о 15.00 колона протестувальників з Майдану Незалежності рушить в генпрокуратуру.

"Я буду вимагати від генерального прокурора негайно зупинити політичні репресії і викрадення людей, яке відбувається протягом останніх двох днів", - зазначив голова фракції "Батьківщина".