ua en ru

Завтра на голосування Ради винесуть відмову від підвищення зарплати нардепам, - Парубій

Завтра на голосування Ради винесуть відмову від підвищення зарплати нардепам, - Парубій Фото: Андрій Парубій

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що у вівторок, 1 листопада 2016 року, парламентарі розглянуть питання скасування підвищення заробітної плати нардепам. Про це він сказав в ході погоджувальної ради парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, голови парламентських фракцій домовилися про підготовку постанови, яка скасує пункти постанови ВРУ "Про висновки і пропозиції до проекту закону України про державний бюджет України на 2017 рік", які передбачають підвищення депутатських зарплат.

"Сьогодні зранку відбулася нарада з головами депутатських фракцій ВРУ, на якій фактично прийняли одностайне рішення виправити цю ситуацію", - заявив Парубій.

За його словами, підсумком наради стала домовленість про підготовку постанови з пропозицією вилучити пункти 3 і 4, які стосуються підвищення зарплат нардепів. Документ має бути розглянутий профільним комітетом парламенту у вівторок, 1 листопада.

"Таке рішення є спільне, таке рішення підтримане усіма головами фракцій", - додав спікер ВР.

Нагадаємо, голова Кабінету міністрів України Володимир Гройсман заявив, що підвищення мінімальної заробітної плати можна досягти за рахунок детінізації економіки.