ua en ru

Завтра бойовики відкриють КПВВ "Оленівка": як він працюватиме

Завтра бойовики відкриють КПВВ "Оленівка": як він працюватиме Фото: Завтра бойовики відкриють КПВВ "Оленівка": як він працюватиме (Віталій Носач, РБК-Україна)

У п'ятницю, 13 серпня, окупанти відновлять рух через пункт пропуску "Оленівка" під Донецьком. Він суміжний з КПВВ "Новотроїцьке".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Новини Донбасу".

Вказано, що перетнути лінію розмежування можна буде з 9:00 до 16:30.

Зокрема, для виїзду з окупованої території необхідно мати реєстрацію на підконтрольній території України, також необхідно заздалегідь отримати так званий дозвіл "міжвідомчого штабу ДНР".

Крім цього, при в'їзді на окуповані території потрібно заповнити бланк-згоду "на напрям в стаціонарне відділення установи охорони здоров'я для проведення обстеження" або здати експрес-тест на COVID-19 за близько 730 гривень (1900 рублів). Результати тесту можна отримати протягом 15 хвилин.

При цьому в'їжджаючим рекомендують подбати про наявність російських рублів, оскільки обмінних пунктів на КПП "Оленівка" немає.

Так, у разі отримання негативного тесту на COVID-19 необхідно дати згоду на 14-денну самоізоляцію, а при позитивному - людей направляють в лікарняний стаціонар.

Зазначено, що при в'їзді на підконтрольну Україні територію через КПВВ необхідно здавати тест на антиген коронавірусу і встановлювати мобільний додаток "Вдома", який контролює самоізоляцію.

Термін самоізоляції становить 10 днів і починається через 72 години з моменту перетину КПВВ.

Якщо людина отримала негативний результат на COVID-19, то йти на самоізоляцію не потрібно.

Крім того, самоізоляція достроково припиняється в разі отримання негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, який проведено після перетину КПВВ.

Самоізоляції також можна уникнути в разі отримання повного курсу щеплень від COVID-19 вакцинами, схваленими ВООЗ.

Українські прикордонники звертають увагу, що не будуть брати до уваги вакцинацію препаратом "Супутник V", тому що вона не включена до списку рекомендованих ВООЗ.