ua en ru

Завтра антикорупційний комітет може оголосити новий конкурс на посаду аудитора НАБУ, - нардеп

Завтра антикорупційний комітет може оголосити новий конкурс на посаду аудитора НАБУ, - нардеп Фото: НАБУ (nabu.gov.ua)

Кастресану пропонують одразу включити у список фіналістів

Комітет Верховної ради з питань запобігання і протидії корупції має оголосити новий конкурс з відбору кандидатів на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Про це у коментарі РБК-Україна повідомив заступник голови парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції, народний депутат Ігор Попов.

"Оскільки двоє (кандидатів - ред.) відпали, то єдиний вихід і він буде компромісний, - це оголосити зараз новий конкурс. Але Кастресану (колишній прокурор Іспанії Карлос Кастресана, - ред.), який пройшов минулий конкурс, до якого ні в кого немає претензій, одразу включити у список фіналістів", - повідомив Попов.

Нардеп зазначив, що під час конкурсу мають відібрати ще одного або двох претендентів, за кандидатури яких має проголосувати парламент.

За його словами, профільний комітет може оголосити новий конкурс на черговому засіданні в середу, 28 лютого, якщо збереться кворум.

Нагадаємо, вчора, 26 лютого, спікер Верховної ради Андрій Парубій повідомив, що вже двоє з трьох претендентів на посаду аудитора НАБУ відкликали свої кандидатури від участі у відборі.