ua en ru

Заввідділення Черкаської обласної лікарні затримали на хабарі 10 тис. гривень

Заввідділення Черкаської обласної лікарні затримали на хабарі 10 тис. гривень Фото: у Черкасах на хабарі затримали заввідділення лікарні

Лікар вимагала гроші за надання виписки для оформлення інвалідності

У Черкасах працівники прокуратури, відділу боротьби з корупцією і організованою злочинністю управління СБУ в Черкаській області та слідчого управління обласного Головного управління Національної поліції затримали на хабарі в 10 тис. гривень завідувача відділення Черкаської обласної лікарні. Про це повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

"Викрили протиправну схему отримання неправомірної вигоди завідувачем відділення комунального закладу "Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради", яка вимагала хабар у розмірі 10 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Завідувача відділення було затримано безпосередньо під час одержання частини обумовлених коштів за складання та видання виписки з історії хвороби та консультаційного листа для подальшого оформлення відповідної групи інвалідності.

alt

Фото: у Черкасах на хабарі затримали заввідділення лікарні

За цим фактом триває кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Вживаються заходи щодо повідомлення особі про підозру та обрання їй запобіжного заходу.

Нагадаємо, у Закарпатській області правоохоронці затримали мера Чопа на хабарі в 3 тисячі доларів.