ua en ru

Завод "Радмір" прокоментував інформацію одного з телеканалів щодо підприємства

Провідний виробник медичного обладнання в Україні завод "Радмір" прокоментував інформацію в сюжеті програми "Слідство. Інфо", який був показаний 17.02.2016 року на "Громадському ТБ". Про це йдеться в офіційному прес-релізі компанії.

Так, у прес-службі зазначають, що автор програми Олександр Гуменюк вважає негативом той факт, що в Україні держава може виділити 200 млн грн на придбання мамографів і апаратів УЗД в українського виробника. І що цим виробником потенційно може виявитися "Радмір" ДП АТ НИИРИ (Харків).

"Це підприємство було створено на базі Науково-дослідного інституту радіотехнічних вимірювань - одного з провідних розробників і виробників космічної техніки в Україні", - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що підприємство, незважаючи на складні економічні умови, продовжує розвивати унікальне виробництво, не поступаючись кращим зарубіжним аналогам. Саме завдяки таким підприємствам, як "Радмір", зберігається науковий потенціал України, додали в прес-службі.

"За своїми характеристиками обладнання заводу "Радмір" не поступається аналогам провідних світових виробників, але значно дешевше завдяки місцевому українському виробництву і національній кооперації підприємств. Витрати на обслуговування нашої техніки та комплектуючі в кілька разів нижчі. Для роботи на нашому обладнанні не потрібно проводити додаткове навчання медичних працівників. Це означає, що в разі перемоги українського підприємства у конкурсі більше українських медичних установ отримають обладнання для ранньої діагностики захворювань, і, відповідно, більше хворих зможуть отримати необхідну допомогу. Державний бюджет, у свою чергу, зможе спрямувати вільні кошти на вирішення інших соціальних проблем", - йдеться в повідомленні.

У компанії також відзначили можливість для журналістів взяти коментар безпосередньо у представників заводу.

"Звертаємо увагу, що конкурс на поставку обладнання повинен проводитися у відповідності з законом України "Про державні закупівлі", який передбачає, що вітчизняні та іноземні учасники беруть участь у процедурах закупівель на рівних умовах. Також у даному тендері можуть взяти участь й інші вітчизняні виробники, зокрема: ТОВ "Телеоптик" і ТОВ "НВК КРАС", - йдеться в повідомленні.

"Окремо хочемо відзначити, що серед власників нашого підприємства немає олігархів. Акціонерами ДП АТ НИИРИ є близько 9000 фізичних осіб. За ним стоять патріоти, які щиро вболівають за Україну і розвивають наукомістке виробництво, зберігаючи і примножуючи інтелектуальний потенціал нашої країни. Сьогодні на підприємстві працює більше 200 осіб, а в разі перемоги в конкурсі чисельність зайнятих на виробництві збільшиться в 2,5 рази", - резюмували в компанії.