ua en ru

Завод "Енергія" 11 вересня відновлює роботу

Завод "Енергія" 11 вересня відновлює роботу Фото: сміттєспалювальний завод "Енергія" (з відкритих джерел)

Завод "Енергія" 11 вересня відновлює свою роботу після ремонту

У вівторок, 11 вересня, Київський сміттєспалювальний завод "Енергія" відновить роботу. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Після щорічного планового ремонту обладнання готове до роботи взимку - перетворювати побутові відходи в корисну енергію для забезпечення киян теплом і гарячою водою" , - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що було відремонтовано побутових відходів, проведно ремонт котлів та насосного обладнання.

"Ми реалізували всі необхідні роботи для того, щоб завод міг працювати взимку. Сьогодні" Енергія "- єдиний в Україні сміттєспалювальний завод. Тому ми не можемо собі дозволити, щоб він стояв, адже його робота вкрай важлива для Києва. завод спалює близько 25% столичних відходів, а це майже 750 тонн сміття щодоби! ", - зазначено в повідомленні.

Відзначимо, угода між столичною владою і компанією "Київенерго" на управління комунальними активами (міське теплове господарство, ТЕЦ 5 і ТЕЦ-6, сміттєспалювальний завод "Енергія") було підписано в 2001 році. За умовами угоди в управління "Київенерго" перейшов і сміттєспалювальний завод "Енергія".

Раніше повідомлялося, що в місті Жашків (Черкаська область) поліцейські виявили дві фури, що намагалися вивантажити в одному з сіл сміття, привезене з іншої області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в липні 2017 року Кабінет міністрів України виділив Львову 50 мільйонів гривень на вирішення проблеми з утилізацією сміття.