ua en ru

Київський "Завод 410 ЦА" розпочне модернізацію вертольотів Мі-8

Київський "Завод 410 ЦА" розпочне модернізацію вертольотів Мі-8 Фото: модернізація вертольотів в Україні (PHL)

Програму модернізації розроблено з метою імпортозаміщення російських комплектуючих

Держпідприємство "Завод 410 ЦА" розпочинає модернізацію абсолютно нового для працівників виду техніки - вертольота Мі-8Т до типу Мі-8МСБ. Про це повідомили у прес-службі держконцерну "Укроборонпром".

Як зазначається, сьогодні підприємство отримало відповідний сертифікат разом з дозволом Державної авіаційної служби України на здійснення власних розробок.

"В Україні є прекрасні можливості ремонтувати і модернізувати вертольоти, і це будуть робити саме тут. Програма модернізації була розроблена з метою імпортозаміщення російських комплектуючих - тепер Україна власними силами буде оновлювати свій авіапарк", - заявив глава заводу цивільної авіації Сергій Подрєза.

Раніше заступник гендиректора з розвитку "Укроборонпрому" Артур Херувімов заявляв, що "Укроборонпром" розвиває програму імпортозаміщення Ukrainian Shield. Вона передбачає максимальну концентрацію виробництва необхідних компонентів в Україні та залучення іноземних виробників до відкриття заводів в нашій країні.

Нагадаємо, після передачі фінальної партії модернізованих літаків Військово-повітряним силам Індії держпідприємство "Завод 410 ЦА" підписало новий контракт з ВПС Єгипту.

ДП "410 завод цивільної авіації" надає широкий спектр послуг з ремонту та сервісного обслуговування літаків Ан-24, Ан-26, Ан-30, Ан-32, а також двигунів Д-36.