ua en ru

Завгородній: співробітники, які володіють бізнесом, пов'язаним з УЗ, будуть звільнені

Кадрова політика ПАТ «Укрзалізниця» будується на відкритих конкурсах та принциповій забороні поєднувати роботу на підприємстві з участю у зв'язаному бізнесі. Про це на прес-конференції заявив в. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Олександр Завгородній.

«Керівників рівня директорів ми вибираємо на відкритому конкурсі. Буквально цього тижня призначили фінансовим директором переможця конкурсу, в якому взяли участь більше ста претендентів. За результатами відкритого двоступінчастого конкурсу призначаємо начальників поїздів. Вже пройшло три конкурси. Прості провідники 26-28 років прийшли на конкурс і за результатами стали начальниками поїздів», - підкреслив керівник ПАТ.

Серед найближчих структурних перетворень компанії Олександр Завгородній анонсував появу департаменту економічної безпеки. За його словами, контрольно-ревізійне управління і департаменти боротьби з корупцією та інформаційної безпеки діяли розрізнено і не забезпечували захисту економічних інтересів «Укрзалізниці». Тепер же з'явиться нова структура, яка забезпечить комплексну роботу по всій структурі. В даний час йде 14 службових розслідувань щодо працівників ПАТ, які володіють бізнесом, пов'язаним з роботою «Укрзалізниці».

«Всі вони продадуть свій бізнес або будуть звільнені», - пообіцяв Олександр Завгородній.

Нагадаємо, завдяки внутрішньому реформування у сфері тендерних закупівель та відкритим кадровим конкурсів в цьому році «Укрзалізниця» піднялася з 27-ї позиції на 8-ю у рейтингу ста найбільш прозорих держкомпаній.