ua en ru

Завершення реструктуризації зовнішнього боргу України очікується 12 листопада

Завершення реструктуризації зовнішнього боргу України очікується 12 листопада Фото: міністр фінансів України Наталія Яресько

Умови реструктуризації не прийняла тільки Росія

Завершення реструктуризації зовнішнього боргу України очікується 12 листопада, умови реструктуризації не прийняла тільки Росія. Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів України.

"Міністерство фінансів України раде повідомити, що завершення реструктуризації зовнішнього боргу України, включаючи випуск нових облігацій зовнішньої державної позики України для кредиторів, які мають на це право, очікується 12 листопада 2015 р. Умови реструктуризації були схвалені для 13 серій непогашених державних та гарантованих державою єврооблігацій на зборах кредиторів 14 жовтня 2015 р.

Умови реструктуризації не були схвалені лише для серії облігацій зовнішньої державної позики у розмірі 3 млрд. дол. США, термін погашення яких настає у грудні 2015 р. Відповідно, власники цих облігацій не зможуть отримати нові боргові цінні папери України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що завершення процедури обміну облігацій означає реструктуризацію зовнішнього боргу України у розмірі 15 млрд дол і зниження суми боргу на 20% (3 млрд дол). Це дозволить Україні уникнути оплати боргу у розмірі 8,5 млрд дол США, термін погашення якого за попередніми облігаціями наступає протягом наступних чотирьох років.

Нагадаємо, Росія продовжує наполягати на тому, що борг України в 3 млрд дол. є державним, і буде юридично відстоювати свої інтереси, якщо він не буде погашений в грудні.