ua en ru

Завершення робіт з відновлення 4-го енергоблоку Вуглегірської ТЕС планується на 15 листопада, - Міненерговугілля

Завершення робіт з відновлення 4-го енергоблоку Вуглегірської ТЕС планується на 15 листопада 2013 р. Про це повідомляє прес-служба Міністерству енергетики та вугільної промисловості України (Міненерговугілля).

Раніше повідомлялося, що сьогодні о 15:48 на Вуглегірській ТЕС було підключено до Об'єднаної енергетичної системи України енергоблок №1 Вуглегірської ТЕС ПАТ "Центренерго".

На даний час енергоблок виробляє 200 МВт при максимально можливому навантаженні у 300 МВт. Від енергоблоку ідуть операції з підключенню тепломережі м. Світлодарськ із населенням в 11 тис. осіб.

Операційні роботи з підключення планують завершити протягом трьох діб. Насамперед планується підключити об'єкти соціальної сфери. Одночасно завершуються пусконалагоджувальні роботи на заново збудованій котельні, яка має стати резервним джерелом гарантованого забезпечення теплом м. Світлодарськ при планових зупинках у процесі наладки системи енергоблоку.

Така схема теплозабезпечення м. Світлодарськ буде діяти до кінця 2014 р.

Нагадаємо, 29 березня на другому блоці ТЕС сталася пожежа через порушення герметичності системи подачі вугільного пилу, який ліквідували 30 березня. Були пошкоджені всі чотири пиловугільних енергоблоки першої черги станції загальною встановленою потужністю 1200 МВт.