ua en ru

Витрати на IT у світі в 2014 р. зростуть на 3,6% - до 3,8 трлн дол., - експерт

Витрати на інформаційні технології (IT) в світі в наступному році повинні вирости на 3,6% порівняно з поточними показниками і складуть 3,8 трлн дол. Основний імпульс галузі дасть формування так званий інтернет речей, і зростання частки IT в інших секторах, передає телеканал "Росія 24".

На думку дослідника агентства Gartner Пітера Зондергаарда, вже в найближчому майбутньому всі галузі стануть тією чи іншою мірою технологічними.

"Проникнення цифрових технологій торкнеться всі сфери ведення бізнесу. Як ви шукаєте і утримуєте клієнтів, як протікають виробничі процеси на ваших підприємствах, як ви отримуєте виручку. Всі ці питання в найближчому майбутньому будуть вирішуватися із застосуванням IT", - упевнений Зондергаард.

Аналітики Gartner впевнені, що до 2020 р. до інтернету буде підключено 30 млрд різних пристроїв, багато з яких будуть не окремими комп'ютерами, а частинами будь-яких інших виробів.

До 2017 р. лише недавно з'явилися смарфони, планшети і ультра-портативних ПК будуть займати до 80% в структурі витрат на IT, а першим комп'ютером для 50% людина стане легкий планшет.

У Gartner вважають, що до 2020 р. внесок IT в світовий ВВП досягне 1,9 трлн дол. Найсильніше нові технології проявлять себе в галузі охорони здоров'я, роздрібної торгівлі і на транспорті.