ua en ru

Затонулий катер "Іволга" підняли на поверхню

Затонулий катер "Іволга" підняли на поверхню Фото: операція з підняття затонулого катера

Правоохоронці перевірять, чи є всередині тіла загиблих

Затонулий біля Затоки (Одеська область) катер "Іволга" підняли на поверхню і помістили на палубу плавучого крана "Богатир". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури України.

"Як повідомив заступник Міністра інфраструктури Юрій Васьков, катер "Іволга" піднято на поверхню і поміщений на палубу плавучого крана "Богатир". Рятувальні роботи здійснено силами підприємств Мінінфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Найближчим часом представники МВС та урядової комісії з розслідування трагедії в Одеській області почнуть перевірку того, чи є всередині катери тіла потерпілих.

Нагадаємо, 17 жовтня у Чорному морі біля Затоки Одеської області затонув прогулянковий катер "Іволга". На його борту, за попередніми даними, було 36 осіб. Врятувати вдалося 22 людини, знайдено 14 тіл загиблих. Однак на борту могли перебувати ще 8 осіб. Причиною аварії стало грубе порушення правил експлуатації. За фактом катастрофи порушено кримінальну виробництво. Капітану катери оголосили про підозру, суд заарештував його на два місяці.