ua en ru

Забудовник ЖК "Печерський бастіон" отримав декларацію про початок будівельних робіт на підставі скасованих судом договорів

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у місті Києві 21 березня 2013 видала ТОВ «Інноваційна Будівельна Компанія» і OOO «Український Фонд Розвитку регіонів» Декларацію про початок будівельних робіт на об'єкті «Печерський бастіон».

Ознайомитися з декларацією можна тут

Дозвіл ДАБК оформив на підставі договорів про оренду землі, які ще торік скасував Господарський суд. Недійсність договорів підтвердив Апеляційний суд. Більше того, це рішення увійшло в силу, і воно обов'язково до виконання. Виходить, що ДАБК видав Декларацію на підставі недійсних документів, поданих забудовником. Тим часом, нагадуємо, що за надання недостовірних даних для отримання цієї декларації, передбачена персональна відповідальність згідно із законом.

Крім того, звертає на себе увагу той факт, що дозвіл на будівництво видано для 9-поверхової будівлі, а інвесторам пропонують купити квартири у висотних 25-поверхівках. За фактом шахрайства службовими особами забудовника житлового комплексу «Печерський бастіон» - ТОВ «Сфера-сіті», ТОВ «Інноваційна Будівельна Компанія» і OOO «Український Фонд Розвитку регіонів» - порушено кримінальну справу за статтею 190, ч.2 КК України. Такий запис офіційно зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Нагадаємо, що самі будівельні роботи без всяких дозволів почалися рік тому і привели до небезпеки обвалення схилу на печерському пагорбі. Під загрозою опинилися багатоквартирні житлові будинки на вул. Кіквідзе і приватний сектор на вул. Вільшанській. Ініціативна група мешканців цих вулиць звернулася з листом до Київської прокуратури, яка в свою чергу провела перевірку і подала на забудовника до суду.

По темі: Порушено кримінальну справу за фактом шахрайства проти службових осіб забудовника комплексу "Печерський бастіон"

Господарський суд скасував договори оренди двох ділянок землі під будівництво «Печерського бастіону» і заборонив проведення робіт на зсувонебезпечному схилі. Проекти землеустрою не отримали погоджень обов'язкових установ: органів архітектури, культурної спадщини та містобудування, а також з природоохоронними і санітарно-епідеміологічними установами. У лютому 2013-го Апеляційний суд підтвердив ці рішення.

Однак забудовник продовжував спроби завести важку техніку на будмайданчик. Мешканці прилеглих будинків перешкодили цьому і готові стояти до кінця, щоб виконати судові рішення.