ua en ru

Порушено кримінальну справу за фактом шахрайства проти службових осіб забудовника комплексу "Печерський бастіон"

За фактом шахрайства службовими особами забудовника висотного житлового комплексу «Печерський бастіон» (ТОВ «Сфера-сіті», ТОВ «Інноваційна Будівельна Компанія», OOO «Український Фонд Розвитку регіонів») порушено кримінальну справу за ст. 190 ч.2 Кримінального кодексу. Відповідна справа зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Порушення кримінальної справи стало реакцією на крайню стурбованість інвесторів тим, що забудовник, продаючи квартири в елітному будинку по ціні 16 тис. грн за кв. м, надав неправдиві дані та не сказав про те, що висотка зводиться на зсувонебезпечному схилі без погодженого проекту.

У відповіді Київської міськдержадміністрації на запит Адміністрації президента (копія відповіді є в розпорядженні РБК-Україна) сказано, що забудовник дійсно не має погодженого проекту. Також влада Києва не знає, чи отримав забудовник у Державній архітектурно-будівельній інспекції України дозвіл на будівництво, зазначається у відповіді КМДА.

Справа про шахрайство при продажу квартир в ЖК «Печерський бастіон» веде Головне слідче управління МВС під контролем Генпрокуратури. Також конфлікт навколо будівництва «Печерського бастіону» і загроза обвалення багатоквартирних житлових будинків на вул. Кіквідзе та приватних будинків на вул. Ольшанській узяті під контроль Адміністрацією Президента.

Нагадаємо, Госпсуд Києва скасував договори оренди двох ділянок землі під будівництво «Печерського бастіону» і заборонив проведення робіт на зсувонебезпечному схилі. Апеляційний суд підтвердив це рішення.

Незважаючи на це, забудовник продовжує вести рекламну кампанію і продавати квартири в «Печерському бастіоні».