ua en ru

Захисту Януковича відмовили у клопотанні про відвід другого прокурора

Захисту Януковича відмовили у клопотанні про відвід другого прокурора Фото: суд знову відмовив у задоволенні клопотання захисту Януковича (УНІАН)

Адвокат просив суд залишити тільки одного представника обвинувачення

Оболонський райсуд Києва відмовив адвокатові екс-президента України Віктора Януковича Максиму Герасько у відведенні другого прокурора. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Вважаємо неприпустимим участь двох прокурорів у справі. В той час, як з боку обвинувачення виступають два прокурори, які вивчили матеріали справи, адвокату не було надано достатньо часу на вивчення матеріалів справи. На підставі викладеного прошу усунути невідповідність, забезпечити рівність у судовому процесі та зобов'язати дотримуватися положень закону. Тому прошу залишити тільки прокурора державного обвинувачення, а другого зобов'язати покинути зал судового засідання", - заявив захисник екс-президента.

Однак суд, відмовляючи у задоволенні клопотання, заперечив, що представник захисту мав достатньо часу на вивчення матеріалів справи.

"Клопотання вважаю безпідставним і незаконним. Адвокат мав можливість ознайомитися з матеріалами справи. Відмовити у клопотанні", - заявив суддя.

Нагадаємо, сьогодні, 27 вересня, суд продовжує розгляд справи про державну зраду колишнього президента України Віктора Януковича.