ua en ru

Захист Тимошенко знову подав клопотання про зміну запобіжного заходу на будь-який, не пов'язаний з арештом

Захисник екс-прем'єр-міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко адвокат Микола Сірий заявив клопотання про зміну запобіжного заходу його підзахисної зі взяття під варту на будь-який інший, не пов'язаний з арештом. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.
На підтримку свого клопотання адвокат Сірий зазначив, що обставини, які, на думку суду, стали причиною тримання Юлії Тимошенко під вартою відпали. Зокрема, Юлія Тимошенко не затягує судовий процес, присутня на кожному судовому засіданні, а також, вона не може перешкоджати встановленню істини в ході судового процесу, а саме, заважати допиту свідків, оскільки допит свідків вже закінчено. Разом з тим, адвокат Микола Сірий повідомив, що стан здоров'я матері його підзахисної Людмили Тимошенко значно погіршився і Юлії Тимошенко необхідно відвідати місто Дніпропетровськ, щоб провідати її.
Зазначимо, дев'ять попередніх подібних клопотань захисту Тимошенко про зміну їй запобіжного заходу Печерський райсуд залишив без задоволення.
Суд оголосив перерву в судовому засіданні до 19:30 для прийняття рішення по заявленому клопотанню і пішов в дорадчу кімнату.