ua en ru

Захист Тимошенко очікує на її звільнення з-під варти

Представники захисту екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко Сергій Власенко та один з її адвокатів Юрій Сухов очікують, що Тимошенко буде звільнено з - під варти вже сьогодні. Про це вони повідомили під час офіційного брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.
"Під час двотижневої перерви не тільки ми, її захисники, а і світова спільнота, яка цікавиться справою, зрозуміли, що жодних підстав стверджувати про наявність у діях Юлії Володимирівни Тимошенко будь-якого складу злочину не має. Тому справа має бути закрита і вона звільнена з - під варти, як та особа яка не законно утримується. Я сподіваюсь, що суд сьогодні відновить слідство, розгляне наше прохання в першу чергу про зміну запобіжного заходу, а потім, знов таки, проведе дебати і винесе виправдальний вирок або закриє справу своїм рішенням навіть до проведення дебатів", - заявив Сухов.
Крім того, Власенко додав, що доля справи Тимошенко залежить від Президента. "Ми розуміємо, що справа повністю залежить від волі президента України. Яке рішення сьогодні прийме Віктор Янукович ми дізнаймося буквально через годину-дві і ми дізнаємося чи піде Україна по європейському шляху розвитку, чи залишиться в тому стене демократії в якому вона перебувала до сьогоднішнього дня", - сказав він