ua en ru

Захист Тимошенко оскаржив у ВСУ вирок по "газовій справі"

Захист Юлії Тимошенко зареєстрував у Вищому спеціалізованому суді заяву лідера опозиції до Верховного суду про перегляд і скасування вироку по "газовій справі". Про це сьогодні після подання заяви повідомив керівник групи захисту екс-прем'єра Сергій Власенко.

Захист Юлії Тимошенко зареєстрував у Вищому спеціалізованому суді заяву лідера опозиції до Верховного суду про перегляд і скасування вироку по "газовій справі". Про це сьогодні після подання заяви повідомив керівник групи захисту екс-прем'єра Сергій Власенко, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Як ви знаєте, вчора набуло чинності і стало остаточним рішення Європейського суду з прав людини, яким були встановлені наступні обставини. По-перше, що справу слухав упереджений суддя; що Юлія Тимошенко була арештоване не внаслідок старого Кримінально-процесуального кодексу, а внаслідок суддівського і прокурорського політично вмотивованого свавілля", - сказав Власенко.

Читайте також: Рішення ЄСПЛ у справі Тимошенко повністю виконане, - Мін’юст

Він зазначив, що це дозволяє захисту Юлії Тимошенко сподіватися на те, що Верховний суд, може звільнити Юлії Тимошенко з ув'язнення.

Раніше представники оппозиції заявляли, що якщо протягом 15 днів цю скаргу не буде прийнято, вони будуть апелювати до комітету міністрів Ради Європи.

Читайте також: ЄСПЛ визнав арешт Тимошенко незаконним і політично мотивованим (документ)

Згідно з вироком Печерського суду Києва від 11 жовтня 2011 р., Тимошенко відбуває семирічне ув'язнення в Качанівській жіночій виправній колонії в Харківській області у справі про газові контракти. Зараз Тимошенко перебуває в лікарні "Укрзалізниці", де проходить лікування. Проти неї ведеться нову судову справу щодо боргів ЄЕСУ. У ще одній кримінальній справі Тимошенко розглядається як замовник вбивства нардепа Євгена Щербаня в 1996 р.

Читайте також: Янукович може помилувати Тимошенко, незважаючи на негативне рішення комісії, - Лавринович
Слід додати, що в листопада 2013 р. Україна розраховує підписати угоду про асоціацію з ЄС. Для того, щоб Євросоюз пішов на підписання угоди, в Україні не повинно бути політичних в'язнів. Про те, що справа Тимошенко гальмує процес євроінтеграції неодноразово заявляли в Євросоюзі.