ua en ru

Захист Савченко подасть клопотання про проведення нової експертизи, - адвокат

Захист Савченко подасть клопотання про проведення нової експертизи, - адвокат Фото: Надія Савченко

Це пов'язано з оприлюдненою аэроразведкой полку "Дніпро-1" відеозаписом

Захист української льотчиці, народного депутата Надії Савченко подасть клопотання про проведення нової експертизи. Про це повідомив адвокат Савченко Марк Фейгін, передає "112 Україна".

Це пов'язано з оприлюдненою аэроразведкой полку "Дніпро-1" відеозаписом. Зйомка доводить, що забратися на вишку фізично для звичайної людини не представлялося можливим, а місце загибелі журналістів знаходиться на значному видаленні від вишки і не потрапляє у поле зору людини, який теоретично веде з неї спостереження.

Фейгін пояснив, що у зв'язку з цими доказами необхідно провести слідчий експеримент: встановити вишку (вона зараз повалена) і довести, що вести коригування з неї неможливо.

"Ми з професійної охайності намагаємося зібрати всі докази, що справа сфабрикована, оскільки Савченко опинилася в полоні не в момент обстрілу, а за 2 години до цього", - зазначив він.

За словами адвоката, для проведення такої експертизи необхідна спеціальна юридична процедура, оскільки проводити експертизу може тільки Україна.

"Ми в суді заявимо клопотання, пошлемося на відео, щоб суд звернувся до України, щоб вона таку експертизу провела. Тільки як вона проведе, якщо ця територія контролюється сепаратистами?", - сказав Фейгін.

Нагадаємо, Донецький міський суд Ростовської області продовжив арешт Надії Савченко на 6 місяців.