ua en ru

Захист Саакашвілі поки не отримав клопотання про запобіжний захід

Захист Саакашвілі поки не отримав клопотання про запобіжний захід Фото: Міхеїл Саакашвілі (Кравс Євген / УНІАН)

Не виключено, що до кінця вечора така інформація ще надійде і в суд, і адвокатам

Сторона захисту затриманого екс-глави Одеської ОДА Михайла Саакашвілі поки не отримувала клопотання про обрання міри запобіжного заходу політику. Про це заявив Руслан Чернолуцький після того, як він із соратниками Саакашвілі передали затриманому в ізоляторі тимчасового тримання особисті речі та медикаменти, повідомляє прес-служба "Руху нових сил" у Facebook.

"Ми не отримували інформації щодо клопотання про міру запобіжного заходу від прокуратури. Можливо, до кінця вечора така інформація ще надійде і в суд, і нам. Наразі ми домовилися о 12:00 зі старшим прокурором Домбровським, який підписував повідомлення про підозру, що він обов’язково надасть нам таку інформацію", - розповів він.

Також адвокат запевнив, що Саакашвілі не збирається припиняти голодування.

"Ми спілкувалися з лікарем, який підтвердив цей намір. Він п’є воду. Загалом нормально себе почуває", - додав Чернолуцький.

При цьому він наголосив, що Саакашвілі "не мають права тримати в СІЗО СБУ, згідно з міжнародними конвенціями", оскільки його мали би утримувати в установах, які підпорядковуються Мін’юсту.

Опубліковано РУХ НОВИХ СИЛ 9 грудня 2017 р.

Крім того, захисник додав, що Саакашвілі буде "писати своїм соратникам інструкції для того, щоб збирати людей на мирний марш".

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ Грузії стверджувало, що не контактувало з Україною з приводу затримання екс-президента Грузії Саакашвілі в Києві.