ua en ru

Захист Януковича звернеться до ЄСПЛ у справі про держзраду

Захист Януковича звернеться до ЄСПЛ у справі про держзраду Фото: Віктор Янукович

Апеляційний суд відмовився розглядати скаргу захисту Януковича по заочному розслідуванню

Захист екс-президента України Віктор Януковича звернеться до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у справі про державну зраду. Про це заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк, повідомляє прес-служба адвокатського об'єднання Aver Lex.

За словами адвоката Януковича, підставою для цього став факт відмови Апеляційного суду Києва в розгляді скарги на рішення суду першої інстанції щодо заочного розслідування справи.

"Захист сьогодні отримав беззаперечні підстави для невідкладного звернення до Європейського суду з прав людини по справі про державну зраду. Сьогоднішній безпрецедентний факт відмови Апеляційного суду розпочати розгляд скарги захисту на рішення Печерського районного суду щодо спеціального (заочного) розслідування є для цього достатнім доказом", - зазначив Сердюк.

За його словами, таке рішення Апеляційного суду слугуватиме "основним доказом політичного тиску на судову систему в Україні" у справі щодо держзради Януковича.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Апеляційний суд відмовився розглядати скаргу захисту Януковича по заочному розслідуванню. Захист Януковича вважає сьогоднішнє рішення суду неправомірним, а представники ГПУ вважає, що Апеляційний суд прийняв правильне рішення, оскільки рішення Печерського районного суду не підлягає оскарженню.