ua en ru

Захист Гужви оскаржуватиме процесуальні порушення при його затриманні

Захист Гужви оскаржуватиме процесуальні порушення при його затриманні Фото: затримання Гужви, на думку захисту, відбулося з порушеннями (facebook.com/Елена Скидан)

Затримання Гужви нібито сталося з процесуальними порушеннями

Затримання Ігоря Гужви, головного редактора інтернет-видання "Cтрана.ua", пройшло з порушеннями і буде оскаржено його захистом. Про це сьогодні на прес-конференції заявив адвокат Гужви Андрій Смирнов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це є відвертим тиском на засіб масової інформації. Сама справа, з точки зору того, як проходили процесуальні дії, і з точки зору його продовження не має перспективи. Думаю, що це закінчиться дуже скоро. Ми будемо оскаржувати всі процесуальні порушення, які були сьогодні вночі. Разом з тим, ми готові до розгляду клопотання, яке буде внесене до суду щодо обрання запобіжного заходу. Думаю, що правова позиція повністю на боці пана Гужви - жодних мотивованих законом підстав для обрання йому запобіжного заходу не існує", - заявив він.

Смирнов також повідомив, що станом на 10:45 п'ятниці повідомлення про підозру Гужві так і вручено не було. Також не був складений протокол про затримання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України готує затриманому Ігорю Гужві повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу.