ua en ru

Захист Фірташа зможе апелювати по рішенню про його екстрадицію в США, - ОБ

Захист Фірташа зможе апелювати по рішенню про його екстрадицію в США, - ОБ Фото: Дмитро Фірташ

В "Опоблоці" прокоментували дозвіл на екстрадицію Фірташа в США

Коментувати рішення суду у Відні щодо екстрадиції українського бізнесмена Дмитра Фірташа в США повинні його адвокати, і захист ще зможе оскаржити це рішення. Про це заявив керівник фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко журналістам у кулуарах парламенту у вівторок, повідомляють ЗМІ.

"Коментувати подібні речі повинні адвокати. Думаю, що у адвокатів повинен бути сценарій на цей рахунок і відповідний коментар", - сказав він.

У свою чергу народний депутат з фракції "Опозиційний блок" Нестор Шуфрич журналістам в кулуарах сказав: "Я не знаю, яка інстанція ще може розглядати відповідне рішення, якщо воно мало місце. Я абсолютно переконаний, що адвокати пана Фірташа будуть апелювати до вищої інстанції. Наскільки мені відомо, вони виграли першу інстанцію. Судячи з того, що ви зараз говорите, була програна друга інстанція... Напевно, у адвокатів ще буде можливість апелювати до відповідних інститутів в Австрії, щоб відновити перше рішення".

Зазначимо, раніше колегія суддів Вищого земельного суду Відня задовольнила апеляцію прокуратури Австрії на рішення суду першої інстанції про відмову в екстрадиції українського бізнесмена Фірташа в США за запитом американської влади.

"Суд задовольнив скаргу прокуратури на екстрадицію Д.Фірташа в США, прийнявши, таким чином, рішення, відмінне від суду першої інстанції", - оголосив суддя Лео Левняк-Іванський на засіданні.

У той же час він уточнив, що "федеральний міністр юстиції приймає остаточне рішення про екстрадицію".