ua en ru

Захист Данилюка подала у ДФС заперечення щодо результатів податкової перевірки

Захист Данилюка подала у ДФС заперечення щодо результатів податкової перевірки Фото: адвокати Данилюка подали заперечення у ДФС (КМУ)

Адвокати вважають перевірки політично мотивованими

Захист міністра фінансів Олександра Данилюка подала у Державну фіскальну службу заперечення щодо результатів проведеної службою податкової перевірки їх підзахисного. Про це на своїй сторінці у Facebook написав адвокат міністра Віталій Наум.

"13 листопада 2017 нами було подано заперечення на акт податкової перевірки в ГУ ДФС в Києві, де були детально викладені аргументи про неправомірність і некомпетентності акта перевірки. Тому, поки що, чекаємо результатів їх розгляду", - написав Наум.

За його словами, адвокати та їх підзахисний вважають перевірки фіскальних органів і силових структур політично мотивованими і спрямованими на надання тиску на міністра і дискредитацією його ділової репутації.

"Таким чином, реєстрація кримінального провадження ГПУ, незаконна податкова перевірка з спотвореними результатами, а також можлива перевірка ГПУ Координаційного центру реформ під керівництвом О. О. Данилюка в 2010-2014 роках на нашу думку є політично мотивованими", - заявляє адвокат.

Нагадаємо, в рамках розслідування злочинів, скоєних екс-президентом Віктором Януковичем, Генеральна прокуратура зацікавилася діяльністю Координаційного центру з упровадження економічних реформ у 2010-2014 роках, який у той час очолював Данилюк.